Започна печатењето на учебниците за основно образование- целосната испорака во текот на следниот месец

. Приоритет во процесот на печатење имаат учебниците за прво, второ, четврто и петто одделение. Целосната испорака ќе биде заокружена во текот на следниот месец.

Прочитај повеќе »

Катедрата за италијански јазик и книжевност при Универзитет “Гоце Делчев”- Штип организира “Младите и Италија- една инспирација, многу приказни”. по повод Неделата на италијанскиот јазик во светот

Денес се одржува а по тој повод Катедрата за италијански јазик и книжевност организира “Младите и Италија- една инспирација, многу приказни”.  “Секоја година се подготува

Прочитај повеќе »

Бесплатни гинеколошки прегледи за жени и текстилни работнички од социјално ранливи групи на граѓани во Штип

Во текот на оваа година низ различни општини во државата вклучувајќи ја и општина Штип. Ќе има бесшлатни гинеколошки прегледи за жени и текстилни работнички

Прочитај повеќе »