Ана Ивановиќ влегува во славното друштво на тенисот, кариерата ја заврши пред седум години

Поранешната тенисерка Ана Ивановиќ е номинирана за прием во Куќата на славните на тенисот. Ана Ивановиќ ја заврши професионалната кариера во 2016 година, а пред две години

Прочитај повеќе »

Серии што најмногу се репризирани низ светот

Многу серии станаа толку популарни Еве кои серии го држат рекордот по бројот на репризи низ светот според вештачката интелигенција. „Пријатели“ популарна американска комедија првично се емитуваше од

Прочитај повеќе »

Кога Партизан објави дека продал 11.000 сезонски, Ц. Звезда откри дека продала – 1.000 повеќе!

Ривалитетот помеѓу Партизан и Црвена Звезда е децениски и постои буквално во сите спортови, но никогаш досега не бил толку драстичен како помеѓу кошаркарските колективи,

Прочитај повеќе »

Научници ќе одржат симпозиум на тема „Влијанието на Тејлор Свифт“, оставиле празно место за неа

Swiftposium ќе го истражи влијанието на мегаѕвездата врз сè, од музичката индустрија до културата и економијата. Организаторите на тридневниот настан се надеваат дека ќе привлечат

Прочитај повеќе »