Во Центарот за култура „Ацо Шопов“ во Штип денеска е отворена Меѓународната ликовна колонија „Ѓуриште 2022“

Во во „Галерија 22“  денеска е отворена Меѓународната ликовна колонија „Ѓуриште 2022“. “Изложбата е отворена од денеска и ќе биде отворена 10 дена во Центарот

Прочитај повеќе »

Бранко Прља објави прва книга со илустрации направени со помош на вештачка интелигенција во Македонија!

Бранко Прља  објави прва книга со илустрации направени со помош на вештачка интелигенција во Македонија. Во книгата „Еднаш Курт Кобејн тропал со лажици по куфери…“ Се

Прочитај повеќе »