Селин Дион ја откажа европската турнеја поради здравствени проблеми таа ги потврди со емотивно обраќање кон својата публика на Инстаграм. Со тоа што премногу и недостига публиката, долго се бори со здравствени проблеми и многу тешко се соочува со сето тоа. “Дијагностициран ми е ретко невролошко пореметување кое вика Синдром на вкочанета личност, и кое погодува едно лице во милион. Ова е ретка состојба која предизвикува грч во мускулите. Тоа влијае врз секој аспект од мојот живот, тешко одам и не можам да пеам на начинот на кој навикнав. Болно ми е што морам да ја откажам европската турнеја.”

Селин Дион требаше да настапи во Загреб во 2023 година. Европската турнеја која требаше да започне од Прага и да заврши во Лондон беше насловена „Храброст”.