Приказната Силјан Штркот на Марко Цепенков во превод од Олга Панкина е преведена на руски јазик Книгата беше промовирана во библиотеката во Москва, во рамките на проектот „Читаj ја Македонија!”

Панкина, која е позната како популаризатор на македонската литература и култура во Русија, вели дека „Силјан Штркот“ е единствено дело од Цепенков досега објавено на руски јазик.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *