Британскиот комичар Џон Клиз планира да сними нова сезона од неговата позната хумористична серија „Фаличен пансион“пред неколку години Британcкиот филмски институт ја прогласи за најдобра домашна ТВ-серија во историјата. Клиз работи и со Роб Рајнер и други, а нивната прва средба ја нарече „една од најкреативните“ на којашто може да се сети. Оригиналната серија имаше две сезони од по шест епизоди и го следи насловниот приморски хотел во Велика Британија во широк спектар комични случки. Британците го прогласија за најдобар ситком, а во Америка доби дури три преработки – иако без така голем успех.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *