Во главните улоги ќе настапат: Наде Талевска-Спасовска во улогата на Лидија, Игор Дурловски во улогата на Павле, Драган Ампов во улогата на Силас, Марјан Николовски/Никола Стојчевски во улогата на Тимотеј, Васко Здравков во улогата на Ангелот човек, Ана Ројдева-Талевска/Катерина Стојановска – Асија, Александра Лазаровска-Василевски/Елена Голомеова – Агија и Марика Поповиќ/Соња Пендовск-Мадевска – Дина. Настапуваат Хорот и Оркестарот на Националната опера и Балет.