Светото масло што ќе се користи за помазание на кралот Чарлс Трети на неговото крунисување во мај е осветено во Ерусалим. Маслото ќе се користи за помазување на кралот Чарлс и кралицата Консорт Камила за време на церемонијата на крунисување во Вестминстерската опатија во Лондон на 6 мај. Ова ја покажува длабоката историска врска меѓу крунисувањето, Библијата и Светата земја. Од античките кралеви до денес, монарсите се помазани со масло од ова свето место“маслото користено за крунисувањето на покојната кралица Елизабета пред 70 години, а таа формула се користи стотици години, се вели во соопштението од Палатата.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *