Јутјуб објави нова опција која се уште е во фаза на тестирање и моментално е достапна само за премиум корисниците – видео зум.

Тие ја нарекоа оваа функција Pinch за зумирање. Се користи што е можно поедноставно, со два прста притискате на екранот, на самото видео и потоа ги одделувате прстите или ги поврзувате, влечејќи по екранот, за да ја зголемите или намалите сликата.

Засега оваа функција за тестирање е достапна само за премиум корисниците кои ќе имаат можност да ја тестираат до 1 септември, кога ќе се одлучи дали ќе остане постојана.

Инаку, може да се најде кога ќе влезете во платформата, па одите во поставките и Пробајте нови функции, пишува Блиц.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *