Македонија е прекрасна земја, прекрасни места, но исто така претставуваме неколку концепти ено-гастро , национални паркови и вино. Имаме 74 винарии, од вкупно 225. Во светот сме 13-ти  по извовот на вино и 23 ти по производството на вино според процентот на  вкупен број на жители и хектари насадени со винова лоза во државата. Бележиме раст во туристичкиот сектор.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *