Вежбањето не само што физички влијае на човекот, туку има и бројни ефекти врз психата. Ова го подобрува здравјето и функционирањето на мозокот. Редовната физичка активност била поврзана и со подобрено внимание, концентрација и способност за решавање проблеми. Но, сепак вежбањето како дел од вашата рутина бара и многу одлучност и дисциплина. Истражувањата покажуваат дека вежбањето може да го покрене вашето  расположение, имате бесконечен број на позитивни промени.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *