„А-ха“ Норвешкото трио  на 21 октомври објавува нов албум со 12 песни. Збирката „True North“ е 11. студиски проект на норвешката група. Овој албум всушност  ја одбележува 40-годишнината на групата, но и е резултат на новиот пристап во работата на тројцата музичари, според критичарите. Во август „годинава“ заврши уште една светска турнеја на „А-ха“ наречена „Hunting High And Low“, којашто почна 2019 година, но мораше да биде прекината поради корона-пандемијата.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *