Седмото издание на целодневниот џез настан Today It’s All About Jazz ќе се одржи на 30 април. Настанот што го организира Здружението на џез музичари и слободни уметници е по повод Меѓународниот ден на џезот, што УНЕСКО го прогласи во 2011 година. Децата ќе се запознаат со основите на џезот и инструменти и ќе бидат дел од процесот на создавање џез композиција, која на крајот ќе се изведе пред публика.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *