Денес е Светскиот ден на децата, прв пат е воспоставен во 1954 година. За подигање на свеста кај децата ширум светот и да се подобри благосостојба на децата. Светскиот ден на детето му нуди на секој од нас испиративна влезна точка за застапување, промовирање на правото на децата кои ќе изградат подобар свет за нив. Потребата од заштита на правата на децата произлегува од фактот дека тие претставуваат  високоранлива општествена група која лесно може да биде изложена на злоупотреба и насилство. Децата се огледало на душата и најважни!

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *