Денес 31 мај е светски ден без тутун употреба на вкусови што се привлечни за младите во тутунот и никотинските производи, како што се вкус на цреша, мастика и бонбони, ги охрабрува младите да ги потценат здравствените ризици поврзани со истите и да започнат да ги користат. Индиректно рекламирање на производи од тутун во филмови, ТВ-емисии и емисии преку интернет. Годишната кампања е можност за подигнување на свеста за штетните и смртоносни ефекти на употребата на тутун и изложеноста на чад од пасивно пушење и за обесхрабрување на употребата на тутунот во било која форма.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *