Можете да се одлучите за прекрасни плажи или зимски земји на чудата.Не е доцна да ги проверите овие прекрасни локации, но не чекајте премногу долго. Никогаш не се знае кога ќе исчезнат овие споменици. Станува збор за  Прекрасната убавина на индискиот Таџ Махал е доволна да ви го одземе здивот. Таџ Махал секоја година прима околу 8 милиони посетители! Колосеумот во Рим, Италија, првпат бил отворен во 80 година од нашата ера беа потребни 1,1 милион тони бетон да се комбинираат со камења и тули. Тоа е најголемиот амфитеатар во светот! Кинескиот ѕид не само што го одзема здивот, туку и некогаш бил потребен. Ѕидот стоел речиси 400 години, а на крајот на 19 век бил речиси урнат за да се отвори пат. Ѕидот е долг околу 8.851 км!

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *