Земја, која честопати е тема на дискусии, звучи речиси невозможно да нема ниеден грабеж. Станува збор за Шведска. Шведска моментално е најнапредната земај во светот кога станува збор за безготовинското плаќање и шведските банки се лидери во светот во однос на тој тренд.  Повеќе воопшто не прифаќаат готовина. Ниту една шведска продавница, ресторан, музеј, хотел и други услуги и активности нема да прифатат кеш и ќе останете неуслужени ако немате некаква форма на дигитално плаќање. И соседните скандинавски земји го следат истиот тренд, но не го прифаќаат толку лежерно како Шведска. Во Данска се обврзани да прифатат кеш, со одредени исклучоци ноќно време. Во Норвешка, пак, владата исто така пропагира зацврстување на законите за парите.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *