Театарскиот фестивал за деца и млади “Малиот принц” од 30 септември до 10 октомври го живее своето десетто издание. Фестивалот е креиран во Дом на култура “Ацо Шопов”. Во претставите уживаат децата, родителите но исто така и актерите на кои полната сала им го исполнува срцето. Интересот е се поголем а се надеваат дека ова ќе прерасне во традиција. Бидејќи, Штип станува македонска метропола во името на иднината на театарот.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *