Секогаш пронаоѓаме време кога се во прашање социјалните мрежи, но не и никогаш да признаеме дека освен што можеме да извлечиме позитивни нешта сепак повеќето се и негативни. Па според едно истражување, експертите предупредуваат дека социјалните мрежи се поврзани со депресија. Со штетни ефекти врз менталното здравје на децата и адолесцентите. Но и се реагира дека може да се спроведе минимална возраст за деца кои сакаат да се приклучат да социјалните мрежи и поставки кои ќе ја штитат нивната приватност. Но, исто така родителска согласност пред да им дозволат на малолетниците пристап до нивните платформи. Така да многу внимателно користење на социјалната платформа за предвремено да се заштитат децата.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *