Студот и снегот од регионот се спуштаат во Македонија . Иако според календарот зимата заврши, на повисоките делови во Србија падна снег, Според актуелното предупредување на Управата за хидрометеоролошки работи студениот фронт денеска ќе ја зафати и Македонија. Најавената промена на времето претходно пристигна во поголем дел од регионот, а снег падна и во Словенија, делови од Хрватска и Босна и Херцеговина. Снегот ќе продолжи и во наредните денови.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *