Шакира се соочува со ново судење, поради обвинението дека на шпанските даночни власти им должи речиси 6,7 милиони евра. Поп-ѕвездата е обвинета дека не платила данок од 6,7 милиони евра за нејзиниот приход во 2018 година. На Шакира веќе треба да ѝ се суди во Барселона на 20 ноември за посебен случај за затајување на данок во вкупна вредност од околу 14,5 милиони евра помеѓу 2012 и 2014 година. Пејачката постојано изјави дека е невина во првиот случај и потврди дека била обврзана да плаќа данок на Бахамите во 2012, 2013 и 2014 година, а не во Шпанија. Но, таа вели дека во меѓувреме ги платила сите даноци плус каматата.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *