Се објави третиот том од проектот Избрани дела од Горјан Петревски, со романите: „Марта“, „Другата Марта“ и „Сама“.Ќе содржи 18 романи на Петревски во шест тома (по три романи во секој том). Се подготвува по повод 70 години од животот на авторот и 50 години од излегувањето на неговата прва книга. Сигурно ќе се присетите и на неговите романи кои во еден здив се читаат како „Исти очи“, „Далечна љубов“ и „Пламени залези“. Горјан Петревски е еден од најчитаните автори за деца и тинејџери.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *