Нов пакет мерки за намалување на цената на храната во услови на најголемата светска економска и енергетска криза. Со новиот пакет мерки им се овозможува на компаниите што произведуваат основни прехранбени производи, основни и средни кавни училишта, јавните претпријатија за водоснабдување. Ова ќе влијае врз стабилизирање и намалување на цените на финалните производи. Се очекува мерките да доведат до намалување на цените на основните прехранбени прозиводи за најмалку 10 отсто. Истовремено струјата ќе продолжи да се субвенционира со 80 %за над 600.000 домаќинства и 72.000 мали потрошувачи фирми.  “Во услови на најголемата светска економска и енергетска криза продолжува со грижата на граѓаните и компаниите.” Изјави претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *