За наградата Роман на годината конкурираат 35 романи од македонски авторишто ја доделува Фондацијата за унапредување и промоција на културните вредности „Славко Јаневски“,овогодишната конкуренција е составена од различни жанрови и дека процесот за избор на најдобро дело нема да биде воопшто лесен.  Комисијата е должна да го соопшти името на добитникот до 15 март.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *