Поради зголемувањето на примената на вештачката интелигенција во многу индустрии.  Многу е лесно да се замисли дека вештачката интелигенција ќе замени некои работни места во иднина.Па и затоа вештачката интелигенција може наскоро да замени некои работни места како на пример касиери, телемаркетери, возачи на камиони, сметководители и радиолози. Но, со вештачка интелигенција со алгоритми за длабоко учење кои веќе одговараат или ги надминуваат перформансите на човекот.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *