По сценарио и во режија на Никола Калајџиски  документарниот филм за Блаже Конески “Јанѕа” е прикажан и сниман според мотивите на “Дневник по многу години” на Конески. Го следи животот и неговото дело. Огромното значење на делото на Конески за македонската култура и наука и воопшто за нашата држава претставува преку кажувањата на повеќе истакнат академци.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *