Современиот македонски поет, романсиер и драматург Стефан Марковски Избор поезија ќе биде претставен во рамките на фестивалот „Пронајдени во преводот“ во Полска. „Брзина на сонот“ е објавен на полски, англиски и на македонски јазик, а преводот на полски јазик. Изборот на поезијата на Марковски ќе го промовира полската поетеса Хана Лозовска, а во рамките на истиот настан, кој ќе се одржи на 21 април. На овој фестивал свое учество зеле некои од најреномираните светски автори и добитници на Нобеловата награда за литература

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *