Многу мајки ќе разберат што значи тоа и колку само жената треба да се избори за да ја победи постпородилната депресија. Се доживуваат како бејби блуз по породувањето што вообичаено вклучува промени во расположението, анкциозност и тешкотии во спиењето. Обично започнува во првите 2 до 3 дена по порододувањето и може да трае до две недели. Може да доведе до мисли или однесувања опасни по живот и бара итен третман.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *