Налепниците се бесплатни, а треба да ги набават сите сопственици на возила чии регистарски ознаки немаат никаква ознака или имаат ознака МК.

Промената на ознаката МК во NMK на регистарските таблички е обврска од Преспанскиот договор која треба да се реализира до 12 февруари.

Дел од станиците за техничките преглед на возила со кои контактиравме велат дека не ги добиле налепниците, но очекуваат во текот на денот да ги добијат.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *