Сведоци сме на невидени промени низ целиот свет. Топлински бранови во САД, Европа, Кина и уривање на температурните рекорди… Топлинските бранови што моментално се гледаат се резултат на целокупното загревање низ целиот свет, особено во океаните. Има 50-50 шанси дека 2023 година ќе биде најтоплата година досега. Научниците предвидуваат дека 2024 година ќе биде уште потопла од 2023 година. По тенденцијата за зголемување на глобалните температури – најверојатно ќе го достигне врвот кон крајот на оваа година.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *