Од 30 март до 1 април и вистинско летно време со позитивно отстапување на температурите дури за 10 до 12 степени. Температурите за време на викендот, како и за 1 април ќе бидат летни и ќе се искачуваат во интервалот од 22 до 28 степени, додека во најтоплите централни и југоисточни предели од Македонија тие ќе се искачат и до околу 30 степени. И во регионот ќе биде многу топло за овој период од годината, па така на повеќе места температурите ќе се искачат близу 30 степени

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *