Осум претстави ќе се изведат на 2. Интернационален фестивал на детски театри „Игор Маџиров“, кој ќе се одржи од 27 до 30 септември во Скопје. Програмата е посветена на малите театарски форми. Со жирито претседатва режисерот Тин Грабнар од Словенија, Новитет година е што воведува и детско жири, со 7 деца на возраст од 9-12 години.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *