Уште од 1985 година, октомври е прогласен месец за свесноста за ракот на дојката и секоја година во овој период од годината се организираат различни кампањи со цел да се дигне свесноста на дамите во врска со овој тип на канцер.Непобитен факт е дека треба да зборуваме и да имаме значајно влијание врз колективната свест за опасностите од ракот на дојката повеќе од еден ден, повеќе од еден месец, бидејќи бројот на жени погодени од оваа чума на векот се зголемува на многу брзо темпо.Лекарски преглед, поддршка, храброст и неоткажување се работите кои треба да им бидат приоритет на оние жени кои се борат со ракот на дојката, оние кои имаат најмало сомневање дека можеби се заболени од рак или оние кои можеби не се ни свесни дека тие достигнале понапредна фаза на рак, или дури може да се во рана фаза.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *