Oктомври  е месец за подигање на свеста на ракот на дојката. И секоја година во овој период од годината се организираат различни кампањи со цел да се дигне свесноста на дамите во врска со овој тип на канцер. Препознатлив симбол на светскиот месец против рак на дојка е розовата панделка.  Ракот не е само проблем на индивидуата, туку на целото општество. Треба заеднички да правиме промени за подобри услови за лекување на заболените од рак, достапност до нови терапии и достоинствен живот на сите кои се борат со оваа тешка болест.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *