Последната недела во октомври е резервирана за почетокот на зимското сметање на времето. Ќе ги поместиме стрелките на часовникот еден час наназад. Иако тоа значи дека ќе спиеме дополнителен час, сепак се води дебата дали треба да се укине традицијата на менување на часовникот, односно летното и зимското пресметување на времето. Има повеќе од оние кои се залагаат за летното сметање на времето, наведувајќи ги придобивките што тоа ги има за нашето ментално и физичко здравје и општата благосостојба.

 

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *