Новиот сој на коронавирусот кој е потврден во 22 земји. Новиот вид на коронавирус предизвика голем пораст на бројот на заразени во Индија Истражувањата покажуваат дека арктурус може да биде 1,2 пати позаразен од последната подваријанта Симптомите вклучуваат висока температура, кашлица, течење на носот и главоболка, класични симптоми на респираторна инфекција и конјунктивитис (воспаление на конјунктивата на окото), главно кај децата.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *