Цртан лик кој држи Гинисов рекорд го прослави својот 45 роденден. Гарфилд прикажувајќи го самиот домашен миленик како господар на домаќинството. Страниците на овој светски познат стрип. Стрипот се занимавал со честите човечки прашања и проблеми, како што се исхраната, апатијата, досадата. овој стрип го држел Гинисовиот рекорд за најраспространет стрип, а од 2007 година бил објавен во повеќе од 2.500 дневни весници и списанија. Освен во стрипови, ликот на  се користел и во филмската индустрија, па имаме филмови, серии и анимирани телевизиски специјали со препознатливата портокалова мачка, а неговиот лик е застапен и на многу производи

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *