Неделата на италијански јазик во Македонија, која оваа година е посветена на темата „Италијанскиот јазик и одржливоста“, со осврт на еден од најзначајните италијански писатели Итало Калвино, токму на стогодишнината од неговото раѓање. По тој повод во Скопје и Штип ќе има богата програма  со фокус на театарските претстави, кинематографијата и поезијата инспирирани од природата и географските места.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *