По неколку години тестирање и истражување, кинеските научници издвоиле едно. Најстресната работа е онаа на келнерите. бидејќи келнерите се постојано под ментален и физички притисок во текот на работното време, а стресот е многу висок. Конечно, за разлика од лекарите, келнерите немаат добра плата или признание. Научниците исто така откриле дека стресот предизвикува почесто посегнување по цигари и алкохол меѓу келнерите. Оваа студија се спроведувала во рок од 17 години, а во неа учествувале 136.000 испитаници.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *