Се спроведе истражување на тема најздрави животни средини на планетата, односно најздрави земји. Од земјите од регионот, Словенија е на четвртото место, додека Србија е на деветнаесетото место. Се земени предвид сите фактори кои можат да влијаат на квалитетот на животот на луѓето, почнувајќи од последиците од пандемијата на коронавирус, па завршувајќи со други секојдневни фактори, како на пример, како нивото на дебелина на граѓаните, очекуваниот животен век, трошоците за живот, нивото на загаденост или безбедноста.

најздрава земја е Јапонија, На второ место е Швајцарија за која се вели дека има убедливо најздрава средина за долг живот. Куба е на третото место. Од земјите во регионот Словенија е рангирана на четвртото место, Хрватска е шеста, а Србија е на 19. место. Црна Гора е на 20. место на листата. Претпоставувам прашањето кое следува каде е Македонија?
Македонија ја нема на листата од ова истражување

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *