Во организација на Агенцијата за млади и спорт, традиционално на крајот на годината се прогласуваат најуспешните македонски спортисти.

На свечена церемонија вечерва во Скопје прогласени се спортистите на 2022 година во следниве категории:

Спортист на годината: Владимир Егоров – борење

Спортистка на годината: Оливера Наковска Бикова – спортско пара-стрелаштво

Великан на македонскиот спорт:
Кирил Лазаров – ракомет
Горан Пандев – фудбал

Најуспешна национална спортска федерација: Ракометна федерација на Македонија

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *