Познати туристички места ширум светот последново десетлетие воведуваат правила против тоа фамозно „селфи“. Следат неколку такви примери. Од 2014 година, и на плажите „Гаропе“ во Франција има забрана за посетителите да прават селфи Соопштението, според наводите во западни медиуми, гласи дека целта е да се спречат луѓето „да се фалат со својот одмор“ налето. Тука има и полиција којашто би спречила обид за самослик.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *