Во Малта се одржа претстава за кучиња прва од овој вид во светот.  Наречена „Фи До“  првата претстава од овој вид во историјата. На логото на театарот има глава од куче, па се чини соодветна одлуката да му оддадат почит на најдобриот пријател на човекот. Љубовна приказна помеѓу луѓето и кучињата, луѓето и луѓето, кучињата и кучињата и сите видови односи што ги воспоставуваат кучињата.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *