26 јуни, се одбележува Меѓународниот ден за поддршка на жртвите нечовечно или понижувачко постапување и казнување. Преземање активности за помош на жртвите соочени со тортура поради наведените негативни трендови. Главниот фокус мора да се насочи кон жртвите на тортура и да им се обезбеди медицинска, психолошка и социјална поддршка.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *