Канцеларијата за патенти и трговски марки на САД (USPTO) ја одби пријавата на Мараја Кери за заштитен знак на прекарот Кралица на Божиќ. Имено, во процесот на аплицирање за заштитен знак, музичката ѕвезда не одговори на противењето на друга пејачка. Заштитниот знак ќе ѝ дадеше законско право да ги спречи другите да ја користат оваа титула во нивната музика или производи. Кери исто така не успеа во обидите да ја заштити ознаката на кратенката ‘QOC’ (Queen of Christmas) и ‘Princess Christmas’.

Кери стана синоним за празничниот период од објавувањето на својата песна од 1994 година, All I Want for Christmas Is You.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *