Професионалниот е-спорт играч, младиот Македонец Мартин Саздов – Сакса денеска со неговиот тим „Tundra Esports“ го освои трофејот на Светското првенство во познатата игра Дота 2., чии награден фонд иззнесува 19 милиони долари. Тимот на нашиот Саздов за титулата доби 8,5 милиони долари.

Во битката за победничкиот пехар на „Д Интернешнл“ или светското првенство во Дота 2- Мартин Саздов и тимот со доминантна партија ја добија Тундра (3-0, и покрај трофејот стнаа побогати за 8,5 милиони долари.

Мартин Саздов е првиот Македонец кој се натпреварувал на официјалните светски првенства на Дота, а интересно е што тој со два метри и три сантиметри беше највисокиот играч кој се натпреварува во оваа категорија на е-спорт.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *