Најголемата музичка манифестација во „MAC музички награди“ и оваа година ќе се одржат во „Штарк Арената“ во Белград на 25 и  26 јануари 2023 година. Познатите музички имиња од регионот номинираат во најразлични категории имиња за кои сметаат дека се успешни во она што го работата. Има повеќе од 600 номинации и учесници од целиот регион: Србија, Македонија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија и Црна Гора. Првата вечер е посветена на алтернативната, поп, рок, рап, светска и народна музика. Додека втората вечер за трап, балкански трап, дрил, урбан поп, модерна алтернативна музика.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *