Вечерва со почеток од 19 часот во Државниот музички  училишен центар “Сергеј Михајлов” во Штип. Класичното камерно дуо  “Екс Македоникум” ќе одржи концерт со богата програма, а на репертоар периодот од романтизмот. Дуото „Екс Македоникум“ е формирано во 2021 година и го сочинуваат Драган Гоневски – виолончело и Димитар Ганчевски – пијано. Општина Штип ќе биде сведок на уште едно музичко парче во кое публиката ќе има можност да ужива.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *