Она кое е интересно да се слушне е дека Кометата која последен пат поминала покрај Земјата   ќе го направи тоа повторно на 1 февруари 2023 година! Станува збор за кометата која била во „соседството“ пред 50.000 години. На почетокот на февруари покрај Земјата ќе помине на растојание од 41,8 милиони километри. Иако е доста стара за човечко мерење на времето, кометата беше официјално откриена дури во март минатата година.

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *