Латино танцот, ја зафати и Македонија, иако Македонија можеби не е првото место што ќе ни падне на ум, кога се помислува на латино танцот. За многумина Македонци, овој танц стана популарна и забавна форма на самоизразување.
Поради големата заинтересираност за латино движењата, во Македонија редовно се одржуваат локални танцови натпревари и изведби, на кои се покажува талентот и посветеноста на македонските танчери. Оваа година токму Македонија е домаќин на Светското првенство во латино танци, кое ќе се одржи од 6ти до 11ти ноември 2023 година во Скопје

Leave a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *